woensdag 11 november 2020

Week van het leven; 8-14 november #3 Een ziek kind, zonder uitzicht.

Afbeelding van internet

 Van 8 tot en met 14 november is het de Week van het Leven.

In deze week wil ik in 6 korte blogs stilstaan bij verschillende facetten van het leven.

Een nieuwsbericht van 13 oktober 2020 in het NRC:

Ook euthanasie voor ongeneeslijk zieke kinderen van 1 tot 12 jaar

Euthanasie Kinderen van één tot twaalf jaar oud die ongeneeslijk ziek zijn moeten ook actieve levensbeëindiging kunnen krijgen, schrijft minister De Jonge.
Het moet ook voor doodzieke kinderen tussen de één en twaalf jaar mogelijk worden om actieve levensbeëindiging te krijgen. Dat schrijft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) dinsdag in een brief aan de Kamer. Op dit moment is het enkel mogelijk voor baby’s tot één jaar en kinderen ouder dan twaalf om euthanasie te krijgen.
(.....)
Je zult maar een kind met kanker hebben, of met een ander zeer pijnlijke vreselijke ziekte. Je ziet je kind lijden en je lijdt zelf mee. Je wenst als ouder(s) dat je zelf die ziekte zou kunnen dragen in plaats van je kind. Maar dat kan niet. De waaroms komen boven, ...Waarom dit onschuldige kind?... Waarom mag hij of zij niet oud worden?....Waarom zoveel lijden om straks te moeten sterven....? Hoe kunnen we het lijden verzachten....?
Misschien dat dus over niet al te lange tijd gekozen kan worden voor de dood.Is dat te begrijpen? Naar onze zondige menselijke maatstaven wel. Maar naar Gods maatstaven niet. Hij gaf het leven op Zijn tijd. Hij neemt het leven op Zijn tijd. We mogen niet in Zijn plannen, hoe moeilijk en zwaar ook voor ons, wroeten. We moeten God God laten zijn. Hij weet wat het beste voor ons is. 
In Zijn Woord lezen we in Job 1, toen al de kinderen van Job stierven:

21 En hij zeide: Naakt ben ik uit mijner moeders buik gekomen, en naakt zal ik daarhenen wederkeren. De HEERE heeft gegeven, en de HEERE heeft genomen; de Naam des HEEREN zij geloofd!

22 In dit alles zondigde Job niet, en schreef Gode niets ongerijmds toe.

De Heere wil kracht naar kruis geven. Hij geeft nooit een zwaarder kruis op dan dat we kunnen dragen! 

Geen opmerkingen: