woensdag 17 oktober 2018

Schoonmaken in de zones van je huis

In januari 2015 verscheen het volgende artikel op mijn blog:

https://alledagmetar.blogspot.com/2015/01/hoe-krijg-je-orde-in-je-huishoudelijke.html

Een artikel met prachtige mooie plannen, die echter nooit uitgevoerd werden...
De gemaakte zone-kaarten werden door de jaren heen wel bewaard, maar niet gebruikt, ook al werd ons huis natuurlijk wel schoongemaakt.
Nu, bijna 3 jaar na dato, zijn de kaarten weer tevoorschijn gehaald. Ik wil toch nog weer eens proberen om middels zones in ons huis de boel extra schoon te houden. De extra schoonmaakdingetjes kunnen nl. mijns inziens beter en wellicht dat dat via een strak schema beter gaat.
Nu waren er maar vier kaarten voor de vier zones in ons huis. Ik heb er nog een zone bijgemaakt (zone kamer/keuken gesplitst), zodat ons huis in de volgende zones is ingedeeld:
*Zone 1: Kamer
*Zone 2: Keuken en diepvries
*Zone 3: Hal, trapgat, trapkast, trap en toilet beneden
*Zone 4: Slaapkamers
*Zone 5: Badkamer, zoldertrap en zolder

Vanaf vandaag hoop ik hiermee (weer) aan de slag te gaan. Elke week zijn er de gewone taken, die wekelijks moeten gebeuren. Elke week wordt ons huis ook gewoon schoon gehouden. Elke week gebeuren er ook wat extra taken (middels de zone-kaarten), zodat niet elke vakantie grootscheepse schoonmakingen gehouden moeten worden, maar zodat ons huis gewoon mooi schoon op peil blijft. Met dit plan kan je in 5 weken dus het hele huis spik en span, tot in de kleinste hoekjes en kiertjes, hebben en houden. De plannen zijn mooi, de ideeën schoon en de intentie zuiver. Nu het doorzettingsvermogen nog. 
Wordt vervolgd, hopen we.

Geen opmerkingen: