zaterdag 20 oktober 2018

Opruimsessie (#4) in de voorraadkast

Onder onze trap hebben we een voorraadkast. Vroeger zat hier een deur naar de keuken, maar de vorige bewoners hebben de deurplek dicht gemaakt en de ruimte voorzien van planken en een andere deur, zodat er een L-vormige kast ontstond.
De voorraadkast kan veel voorraad bergen. We maken er dan ook vreugdevol gebruik van. 
Meestal houd ik de voorraadkast netjes en geordend. Op de planken staan de etenswaren, gesorteerd per etenssoort. Zo is er bijvoorbeeld een soep- en pastagedeelte, een bakgedeelte, een koffie- en theegedeelte, een chips-, koek- en snoepgedeelte, een glazen pottengedeelte, een poetsmiddelgedeelte, een frisdrankflessengedeelte, een recyclegedeelte, etc. 

Bij het opruimen zag ik dat een paar dingen weg konden, zoals wat keukenapparatuur welke we nooit gebruiken. Verder verplaatste ik wat zaken, zodat we datgene wat vaker gebruikt wordt, ook sneller konden pakken en datgene wat bijvoorbeeld eens in het jaar gebruikt wordt, wat verder weg ligt.  


Al opruimende, kon er nog meer en meer weg. Heerlijk. De frisdrankflessen kregen een andere plek, uit het oog en de schoenen kregen een handiger plek. De spelletjes verdwenen naar zolder en de waxinelichtjes (100? 200?) werden uitgezocht en gesorteerd in doorzichtige bewaarbakken gedaan. Ook werd een deel in een mooie glazen pot gedaan en cadeau gegeven:). De bakspullen en kookboeken werden gescreend. 

Na deze opruimsessie wordt de gangkast nog steeds volop en vreugdevol gebruikt. We hebben voorraden genoeg. Er is overzicht en het esthetisch oog krijgt ook ietsjepietsje.

Geen opmerkingen: