Een derde recept in deze maand uit de slowcooker. Een stoofpotje. Ik gebruikte een recept van het RadboudUMC (jazeker, die melden dus ook recepten m.b.t. dieetadviezen!) en heb dit recept iets aangepast, maar het meeste gevolgd.
Wat hadden we nodig voor 2 volwassenen en een kind van 5?
-een slowcooker
-250 gram Gyros (even aangebakken in een koekenpan)
-6 kleine aardappels in kleine stukjes gesneden
-450 gram sperziebonen uit de diepvries, in stukjes gebroken
-halve rode paprika in stukjes gesneden
-een scheut tomatensaus
-1 rundvlees bouillonblokje
-350 ml water
-1 laurierblad
-wat peper en nootmuskaat en wat uienpoeder
De bereiding:
1.De bonen uit de vriezer heb ik in kleine stukjes geknipt.
2.Alle ingrediënten gingen vervolgens in de slowcooker.
3.De slowcooker ging voor 6 uur op de hoogste stand, waarvan de eerste 4 uur niet het deksel open mocht. Na deze 4 uur kon ik steeds even roeren en checken of er voldoende vocht aanwezig was.
4.Toen het klaar was, was het opscheppen en eten maar! Ik had de slowcooker om half 11 in de ochtend aangedaan en om half 5 gingen we eten.
En de smaak?
Heerlijk, heerlijk! Wat een rijk gevulde maaltijd. Alle smaken waren goed in elkaar getrokken en door de peper was het ook een fijn pittige maaltijd. Zeker voor herhaling vatbaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten