Zoals in de vorige post al geschreven, wil ik deze maand de slowcooker wat vaker gebruiken. De vorige keer gebruikten we hem voor chili con carne en deze keer voor pompoensoep. Pompoensoep kook ik geregeld, dus de smaak is bekend, maar nog niet uit de slowcooker.
Wat hadden we nodig?
-1 flespompoen in grove stukken gesneden
-1 kippenbouillonblokje
-1 el kerriepoeder
-1 el rozemarijn
-1 mespunt chilipeperpoeder
-1 tl knoflookpoeder
-1/2 tl nootmuskaat
-1/2 tl karwijzaad
-1 laurierblaadje
-water
Hoe het te bereiden?
1.Doe alle ingrediënten in de slowcooker. Zorg dat alles met water net onderstaat.
2.Zet de slowcooker 6 uur lang op de middelste stand. Daarna is de soep klaar.
3.Even de staafmixer erdoor en eten maar!
Wat vonden we ervan?
De soep was te eten, maar echt lekker vonden we het niet. Dit kwam niet door de bereiding in de slowcooker, want juist hierdoor waren alle smaken heerlijk door elkaar getrokken, maar het kwam door de overheersende karwijzaad. Deze wat bittere smaak doortrok ook alles....en was niet echt lekker. De volgende keer kan deze soep weer in slowcooker bereid worden, maar laten we karwijzaad helemaal weg. En wellicht dat we een ietwat zoetje toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten