woensdag 20 mei 2020

Van babykamer naar dreumes/peuterkamer #1

Ons ventje hoopt over een paar maanden alweer 1 jaar te worden. Wat gaat ook dit zo snel! Zwangerschap, bevalling en de tijd erna; het lijkt allemaal nog zo kort geleden. Feit is dat onze baby binnenkort een dreumes hoopt te worden, met het peuterschap in het verschiet. 

Voor de geboorte van onze zoon wisten we niet wat we zouden ontvangen: een jongen of een meisje. De babykamer hadden we dan ook redelijk neutraal ingericht qua kleur: crème wanden, witte plinten en plafond, witte meubels, witte gordijnen en beige/taupe aankleding en spulletjes. 
De babykamer kwam er zo uit te zien:

De gordijnen werden door mij genaaid: witte stof met geborduurde bloemen en mooie embrasses. Een vrij neutrale babykamer voor zo'n klein mensje.

Nu ons ventje bijna een jaar hoopt te worden en al een heel kereltje is geworden en zich zo ook voelt:), is het tijd om deze kamer wat up te tutten naar een dreumeskamer met jongensachtige allures. 
De komende tijd tot aan 24 juli, wanneer het ventje 1 hoopt te worden en de dreumeskamer af hoopt te zijn, neem ik jullie zo nu en dan mee in dit little procesje. 
De bedoeling is dat veel hetzelfde blijft. Meubels, kleur van wanden, plafond en plinten, de vloer, dat alles blijft hetzelfde. De veranderingen zullen 'm gaan zitten in de gordijnen en de aankleding. Op deze foto al wat ingrediënten voor de veranderingen:

*stof voor gordijnen *konijn-embrasses *deken met 2 kanten *kussenhoezen *begin van een te haken plaid

Bij de stoffenshop.nl heb ik mooie blauwe stof voor gordijnen gekocht (op de foto ligt deze stof onder de haakvierkantjes; blauw, maar niet heel donkerblauw). Hiervan hoop ik in juni (wanneer ook uitdaging creatief op het programma staat) nieuwe gordijnen te naaien. De huidige witte embrasses zullen naar onze slaapkamer gaan en vervangen worden door 2 lichtblauwe konijnen (gekregen van onze Hypotheekadviseur) waarvan embrasses worden gemaakt. Een kussenhoes is gebreid en een kussenhoes is gekocht. Een deken met twee kleuren blauw was al gekocht. Qua bedlinnen gebruiken we verder gewoon wit.
Het is de bedoeling dat naast het wit in de kamer, donkerblauw, lichtblauw en beige/taupe toegevoegd worden met daarbij een tikkeltje mosgroen. Qua spulletjes ook een beetje deze kleuren. Was een thema voor de kamer aanvankelijk nog de bedoeling (zoals water of voertuigen), later is dit weer gecanceld. Nu worden de spulletjes passend bij zijn dreumesleeftijd en in bijpassende kleuren gewoon random uitgekozen. 
Op de grond zou een kleed nog wel fijn zijn. 

Geen opmerkingen: