In een boek zag ik een simpel recept voor sodabrood; brood waaraan baking soda is toegevoegd en in de oven rijst. Simpel en snel te maken. Ik wilde graag dit receptje eens proberen, maar er ook een draai aangeven, door kaneel en kokosbloesemsuiker toe te voegen, voor een soort van suikerbrood, maar dan gezonder. Verder besloot ik om het recept door de helft te doen en te bakken in een kleinere vorm.
Wat had ik nodig:
*125 gram volkoren meel
*125 gram patentbloem
*3/4 theelepel baking soda
*3/4 theelepel zout
*1 ei
*200 ml volle yoghurt aangelengd met water voor de vloeibaarheid en een scheutje citroensap
*1 eetlepel kaneel
*1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Hoe maak je het brood:
1.Verwarm de oven voor op 200 graden
2.Meng alle droge ingrediënten door elkaar heen
3.Klop ei met yoghurt goed samen
4.Meng het droge met het natte, kort
5.Doe in een ingevette vorm
6.Bak voor ongeveer 30 minuten, bij 200 graden
7.Haal uit de vorm en laat 'afkoelen' in de oven in de restwarmte
8.Wrijf met een stukje roomboter over de bovenkant
Nou, het was echt voor herhaling vatbaar. Wat een mooi, leuk broodje! En lekker! Zelfs na een paar dagen was het brood nog zacht. De kaneel-suikersmaak kwam iets minder terug, dus dat kan een volgende keer extra worden toegevoegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten