vrijdag 31 maart 2023

Maandprojectje: Elke week een kookboekrecept #3 Maart: Wannee

 
Deze maand maart stond Wannee op het programma.
Wannee is een basiskook- en -bakboek, waarmee de vroegere huishoudschoolbezoeksters werden grootgebracht. Prima boek met alledaagse recepten, maar ook bijzondere recepten. Ik heb de volgende recepten gemaakt:

week 1: Aardappelpannenkoekjes:
Zoals te zien is op de foto, was de uitkomst niet je van het. Het was allemaal wat te plakkerig om goed te kunnen bakken. Maar de smaak was wel je van het en daar gaat het uiteindelijk om :)

week 2: Boterkoek:
Ik heb de helft van het recept gebruikt. Dat doe ik trouwens met en bij de meeste recepten. Zo snoepen we niet te veel en mocht het niet lekker zijn, dan hoeven we niet zoveel tegen heug en meug op te eten. Dit boterkoekje was heerlijk: knapperig vanbuiten en mals vanbinnen.

week 3: Kerstkransjes:
Kerstkransjes in de maand van de lente. Het kan gewoon. Wel met een eigen twist en mede bereid door zoon van 3. Als topping niet amandelschaafsel gebruikt, maar chocola, rozijnen en muesli. Heerlijk. Ze waren zo op.

week 4: Boterbiesjes:
Wederom heerlijke koekjes. Een deel geven we cadeau en hebben we in glazen potten gedaan, met een leuk labeltje er aan. 

In de volgende maand willen we gaan bakken vanuit het boek 'Cakes en gebak'. Zoals de titel al zegt: enkel lekkers dus. Komend weekend wil ik keuzes gaan maken, ook dat is al voorpret. 

Geen opmerkingen: