zaterdag 3 november 2018

(Be-)sparen #7 Tips om de kosten voor of tijdens uitjes te drukken

In deze artikelserie wil ik aan de lezers wat tips meegeven/doorgeven, die ons goed helpen om te besparen en (dus) om te sparen. Soms omvatten de tips wat grotere zaken, maar veelmeer zijn het tips betreffende kleine dingen, die het begin kunnen zijn van grootse stappen. 
Let wel, het zijn tips die goed passen binnen onze manier van leven. Het kan zijn dat ze niet passen bij de manier van leven van de lezers, maar wellicht dat er toch iemand is die er wat mee kan. 

1. Museumjaarkaart.
Met een museumjaarkaart (€59,90 voor volwassenen) kan je in meer dan 400 musea 'gratis' terecht. Wanneer je in een jaar een aantal bezoeken brengt aan musea, heb je dit bedrag er zo uit.
Besparing: kan oplopen tot tientallen euro's per jaar.

2. Eurosparen.
Op verpakkingen van verschillende merken (bijvoorbeeld Campina of Appelsientje) staat een code die je kan invoeren (na aangemeld en ingelogd te zijn) bij Eurosparen.nl . Deze codes leveren je eurospaar-euro's, die je een behoorlijke korting kunnen geven op cadeaus, maar ook op toegangskaartjes voor dagjes uit. 
Besparing: enkele euro's per uitje.


3. Eigen brood en drinken meenemen.
Wanneer wij een dagje uitgaan (fietsen of wandelen bijvoorbeeld, ook in onze buitenlandvakantie), dan nemen we altijd ons eigen brood, drinken en tussendoortjes mee. Dit scheelt zo'n hoop geld. Natuurlijk kopen we wel eens een kopje koffie of een ijsje. Maar ga maar eens ergens lunchen, een tientje per persoon is dan niks. 
Besparing: zomaar een tientje per persoon.

4. Gratis uitjes.
Veel uitjes zijn van zichzelf al gratis. Bijvoorbeeld lekker fietsen in je omgeving; of fijn wandelen. Via internet kan je fietsroutekaartjes of wandelkaarten uitprinten. Loop eens een klompenpad ik je buurt. Of fiets eens met een onbekend doel. Zeker dat je prachtige nieuwe dingen tegenkomt.


5. Nog meer gratis.
https://www.anwb.nl/vrije-tijd/dagje-uit/11x-een-gratis-uitje

Geen opmerkingen: