woensdag 13 juni 2018

Een dag in het leven van alledag

Afbeeldingsresultaat voor huisvrouwafbeelding komt van internet
Deze 'vrije' dag stond voornamelijk in het teken van huishoudelijke bezigheden en van werken voor mijn werk in het onderwijs. De dag ging als volgt:

Ochtend:
Nadat ik van mezelf een keer mocht uitslapen tot half 8 en ontbeten had (2 bekers koffie, volkoren boterham met pindakaas en een belvita ontbijtkoekje=ca 250 kcal), werden de bedden afgehaald en werd de witte kookwas aangezwengeld. Onder het genot van verschillende bekers koffie, voerde ik toetsen in en werd er nog ander 'onderwijswerk' gedaan. Vervolgens haalde ik de droge was van de vorige dag af en vouwde het op. De witte kookwas kon ondertussen in de droger en de donkere was (40 graden) werd in de wasmachine geworpen. De matrassen en kussens werden bedolven onder een laagje baking soda (als verfrissing). Beneden werd de vaatwasser aangezwengeld, het achterplaatsje even aangeveegd, weer koffie gedronken en aan mijn blog gewerkt.  
De ochtend werd afgesloten met het opzuigen van de baking soda, het opmaken van het bed, het stoffen, zuigen en dweilen van de bovenverdieping, het ophangen van de donkere was en het uithalen van de droger.

Middag:
Tijd voor lunch: een beker volle melk met daarin 3 eetlepels havermout, 2 volkoren boterhammen met daarop 1 gebakken ei.
We zetten het huishouden weer voort door eerst de benedenverdieping te zuigen (stoffen en dweilen zal de volgende dag aan de orde komen). Vervolgens werd er een 'fijne was' in de wasmachine gedeponeerd en werd de droge witte kookwas opgevouwen en opgeruimd. 
Hierna ging ik even naar de Action wat inkopen doen. Daarna stond weer anderhalf uur werken voor mijn werk in het onderwijs op de planning (plannen evalueren en bijstellen, toetscijfers invoeren, powerpointpresentatie voor afscheid groep 8 verder realiseren, etc.). De middag werd afgesloten met het uitruimen van de vaatwasser, het maken van een boodschappenbriefje, het opruimen van de keuken en het koken van de avondmaaltijd (gehaktballetje, aardappeltjes, broccoli en tomaatjes in zoet-zuur).

Avond:
Mijn man en ik deden samen de boodschappen. Daarna douchte ik deze dag van me af, maakte een to-do lijstje voor de volgende dag  en verdiepte me nog even in een boek. 

De dag in vogelvlucht:
*bed verschoond
*boven verdieping geschoond
*3 wassen gedraaid en opgehangen
*2 wassen gevouwen
*benedenverdieping gezogen
*vaatwasser uitgeruimd
*boodschappen gedaan (2x)
*stoep geveegd
*opruimetjes hier en daar
*2,5 uur voor school gewerkt
*gedoucht
*ontspanning (you tube, lezen, lijstjes maken)


1 opmerking: