woensdag 28 maart 2018

Schoonmaken met baking soda #1: Theepot

Baking soda (of natriumbicarbonaat) is een veelzijdig middel.Je kunt het gebruiken bij je bakkunsten, want het werkt o.a. als rijsmiddel (dus i.p.v. gist/bakpoeder), maar je kunt het ook bijvoorbeeld in het huishouden gebruiken als schoonmaakmiddel. Eens in de zoveel tijd koop ik een paar pakjes baking soda bij de Toko in Amersfoort (volgens mij bij Toko Dong-a). Voor nog geen €1,50 heb je een pakje van 400 gram:

Je kunt met baking soda bijvoorbeeld vieze geurtjes wegnemen, je oven schoonmaken, voegen schoonmaken, je was nog beter wassen, je gootsteentje en toilet ontkalken en boenen. 
Deze keer maakte ik onze theepot schoon. We gebruiken deze pot op zondag. Elke keer spoelen we 'm goed om, maar na verloop van tijd blijft er toch veel thee-aanslag in de pot zitten. Met gewoon afwassen gaat dit er niet uit. Wel bijvoorbeeld met soda en azijn. Dat kan ook. Maar met baking soda lukt het ook. En dat binnen een mum van tijd.
Zo toonde de pot voor de cleaning:
Zo toonde de pot na de cleaning:
Blinkend dus. De wijze waarop is zeer simpel. Men neme een schone doek en maakt deze nat. Men strooit wat baking soda in de pot en met de natte doek wrijf je de baking soda over de binnenwand:
Even afspoelen en omspoelen en klaar is het. 

In de tuit hebben we ook nog zo'n soort schenkbezempje zitten (zodat de straal goed loopt). Deze heb ik laten weken in een glaasje met water en baking soda:
Geen opmerkingen: