woensdag 7 februari 2018

Goedkoper tanken met app Direct Lease

Al geruime tijd gebruiken mijn man en ik de app 'Direct Lease'. Dit is een gratis app. Middels deze app kan je zien welk tankstation het goedkoopst is. En hoe je bij dat tankstation kunt komen. Er zijn namelijk veel prijsverschillen tussen tankstations, soms scheelt het wel 8 cent de liter (of meer!). En dat kan je besparen, als je wilt. Stel dat je 40 liter tankt, dan is dat zo €3,20 voordeel. En reken dat maar eens uit over een heel jaar (bijvoorbeeld 25 keer tanken in een jaar x €3,20=€80,00). 
Hieronder een afbeelding (via internet) van de app:
Afbeeldingsresultaat voor directlease tanken
Op het linkerkaartje zie je de omgeving waarin je je bevindt. De gekleurde balletjes geven de prijsniveaus aan. Zeer groen is het goedkoopst. Zeer rood is het duurst. Geel en oranje zijn gemiddeld. 
Soms is het de moeite waard om iets om te rijden voor goedkopere brandstof. Wij wonen niet heel ver van de plaats Soest. In Soest kan je altijd het goedkoopst tanken van de hele regio. Wij rijden niet apart naar Soest, maar wanneer we in de buurt zijn, doen we graag dit tankstation aan. 
Soms loont het ook om niet in je woonplaats te tanken, maar bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt. Je kunt het scherm verschuiven met je vingers, kleiner en groter maken. 
Volgens mij werkt de app niet in het buitenland.

Geen opmerkingen: