zaterdag 10 september 2016

Voor het eerst geproefd: Kidneybonen

Wanneer wij bonen eten, eten we sperziebonen (e.d.) of bruine bonen. In het verleden hebben we wel eens kapucijners gegeten, maar dat beviel me niet echt. 
Nu zag ik in de winkel kidneybonen staan. Met in het achterhoofd de oproep van allerlei voedingsdeskundigen om meer bonen te eten, kocht ik dit blikje. 
Ik maakte de maaltijd met kidneybonen op dezelfde wijze klaar als chili con carne met bruine bonen:

Benodigdheden:
1 blikje kidneybonen
1 zakje soepgroente (300 gram)
1/2 zakje chili con carne mix van Knorr
2 grote uien
150 gram gebraden gehakt

Bereidingswijze:
1. Snij de uien en fruit ze aan in een grote pan.
2. Doe de kidneybonen in een pan en laat ze langzaam warm worden,
3. Doe bij de uien het gebraden gehakt en voeg daarna de soepgroenten toe. 
4. Maak de mix voor chili con carne aan met water (de hoeveelheden staan op het zakje) en doe dit bij ui, soepgroente en gehakt. Laat het een paar minuutjes doorpruttelen.

5. Voeg nu de bonen toe en meng het tot een eenpans-gerecht.
6. Evt. kan er nog wat meer smaak worden toegevoegd met peper, zout, chilipoeder, tomatenketchup etc.

Smaakpanelmening:
Lekker, niet veel anders smakend dan 'gewone bruine bonen', maar zeker voor herhaling vatbaar.
Enige tijd later hebben we chilibonen gekocht en op bovenstaande wijze klaargemaakt. Dit vonden we echt heerlijk!

Geen opmerkingen: