Op de site van optimavita.nl las ik een recept voor zalm- en tonijnburgers. Normaal gesproken eten we kippenvlees of rundvlees, heel soms afgewisseld met verse vis. Voor deze recepten kan je ook vis uit blik gebruiken.
Ik maakte allereerst de zalmburger.
Benodigdheden:
* 1 blikje zalm (in dit geval was het wilde zalm, maar meerdere soorten kunnen)
* dille
* viskruiden
* iets paneermeel
* klontje boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze:
1. Laat de zalm uitlekken en doe samen met de kruiden en paneermeel in een kom:
2. Prak het geheel goed fijn met een vork, zodat een soort gehakt ontstaat.
3. Vorm van dit gehakt 2 burgers (ongeveer 2 cm dik).
4. Doe olie in een pan en bak deze burgers een paar minuten aan beide kanten goudgeelbruin. Het hoeft niet lang, want vis uit blik is al gaar:
Smaakpanel:
De smaak van de burgers was prima. Wel vielen de burgers tijdens het bakken al uit elkaar. De volgende keer doe ik er een eitje door heen, om de substantie te binden. De viskruiden waren te grof. Fijnere viskruiden zijn gewenst. Toch hebben we lekker gesmuld van deze gezonde burgers. Weer een nieuw vleesrecept ontdekt!
Ik maakte allereerst de zalmburger.
Benodigdheden:
* 1 blikje zalm (in dit geval was het wilde zalm, maar meerdere soorten kunnen)
* dille
* viskruiden
* iets paneermeel
* klontje boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze:
1. Laat de zalm uitlekken en doe samen met de kruiden en paneermeel in een kom:
2. Prak het geheel goed fijn met een vork, zodat een soort gehakt ontstaat.
3. Vorm van dit gehakt 2 burgers (ongeveer 2 cm dik).
4. Doe olie in een pan en bak deze burgers een paar minuten aan beide kanten goudgeelbruin. Het hoeft niet lang, want vis uit blik is al gaar:
Smaakpanel:
De smaak van de burgers was prima. Wel vielen de burgers tijdens het bakken al uit elkaar. De volgende keer doe ik er een eitje door heen, om de substantie te binden. De viskruiden waren te grof. Fijnere viskruiden zijn gewenst. Toch hebben we lekker gesmuld van deze gezonde burgers. Weer een nieuw vleesrecept ontdekt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten