Niet moeilijk te maken, maar wel aardig wat werk, maar dan heb je ook wat...
Benodigdheden:
Voor de biscuitcake:
* 5 eieren (op kamertemperatuur)
* 125 gram suiker
* snuf zout
* 4 el. warm water
* 40 gram maïzena
* 80 gram patentbloem
* kleine ingevette springvorm van 20 cm doorsnee
* schilrasp van 2 sinaasappels
* sap van een halve sinaasappel
Voor de vulling/garnering:
* 1 pakje houdbare slagroom à 200 ml
* 1 zakje vanillesuiker
* 1 zakje klopfix
* sap van een halve sinaasappel
* sap van een hele sinaasappel
* wat aangemaakte maïzena
* poedersuiker
* 15 gram melkchocolade
* mandarijn
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het bakblikje in.
2. Weeg alle ingrediënten af.
3. Rasp de 2 schoon geboende sinaasappels met een zesteur of kaasrasp.
4. Splits de eieren.
5. Mix het eiwit + de helft van het suiker + het zout zeer stijf (kom kan ondersteboven hangen, zonder dat er iets uit valt):
6. Mix de eidooiers + de andere helft van het suiker + de eetlepels warm water tot een lichtgele wat stevige massa.
7. Spatel het eiwit op de eidooiers, zeef bloem en maïzena ook boven de kom en doe de sinaasappelschilrasp erbij:
8. Spatel nu het geheel luchtig door elkaar (niet kloppen of mixen):
9. Doe het deeg in het blik en zet het voor 30 minuten in de oven:
10. Doe na de 30 minuten de oven uit, maar laat de cake nog in de oven staan.
11. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en haal de cake daarna uit de vorm om verder af te kunnen koelen:
't Lijkt wel een paddenstoel.... |
13. Snij de cake in 3 plakken.
14. Verwarm het sap van een halve sinaasappel en maak het stevig met maïzena en wat poedersuiker. Laat afkoelen:
15. Doe het koude sap van een hele sinaasappel in een kom, met daarbij wat poedersuiker, een zakje vanillesuiker, een zakje klopfix en een pakje ongeklopte slagroom. Klop hiervan een stevige sinaasappelslagroom.
16. Leg de onderste plak op een bord. Strijk op de onderste plak een laagje slagroom. Leg de tweede plak hier op. Strijk de tweede plak eerst in met het ingedikte sinaasappelgelei en vervolgens met een laagje slagroom. Leg de laatste plak er op. Strijk de bovenkant in met slagroom en maak met de rest van de slagroom toefjes op de bovenkant.
17. Smelt de chocolade in een pannetje (au bain marie of pannetje iets boven het vuur houden). Doe de chocolade in een boterhamzakje, knip een puntje van de hoek en garneer nu de taart met slieren.
18. Maak de taart af met partjes mandarijn.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten