Hierbij een kijkje op onze dinerborden van een weekje warm eten, zomaar uit het leven van alledag. Dit kijkje is een doorsneekijkje. Normaal gesproken zien onze warme maaltijden, qua gezondheid en qua variaties er op deze manier uit. We proberen zo gevarieerd mogelijk qua kleur te eten. Dit niet omdat verschillende kleurtjes zo leuk zijn, maar omdat elke kleur groente weer z'n eigen goede eigenschappen heeft, zodat je gevarieerde vitaminen e.d. binnenkrijgt. Verder proberen we zo gezond mogelijk te eten, met een keer in de week iets minder gezond, zoals patat of pannenkoeken. Dit compenseren we dan weer door er iets gezonds bij te serveren.
- donderdag:
- kort gekookte spinazie met een gekookt ei, gebakken kipfiletstukje, aardappeltjes, (vruchten)yoghurt
- vrijdag:
- gekookte spitskool en gekookte worteltjes, aardappeltjes, stukje rookworst, (vruchten)yoghurt
- zaterdag:
- patat, frikandel, mengsel van gebakken ui en paprika (voor de vitamientjes), (vruchten)yoghurt
- zondag:
- biefstuk, prei, aardappeltjes, appelmoes, mengsel van gebakken ui, paprika, champignons, tomaatjes en allerlei kruiden en specerijen (slurrie door ons genoemd), kwarktoetje met slagroom
- maandag:
- gekookte snijbonen, aardappeltjes, kipfiletstukjes en een stukje braadworst, (vruchten)yoghurt
- dinsdag:
- stamppot van gekookte bietjes en aardappeltjes, gehaktballetjes, (vruchten)yoghurt
- woensdag:
- vers gekookte pompoenensoep, pizzabroodje en bapaobroodje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten