zaterdag 7 november 2015

Recept: Kruidcake

Op de videosite foodgloss.nl zag ik een lekker recept voor een kruidcake, op basis van karnemelk. Nu drink ik zelf nooit karnemelk, omdat het niet mijn smaak is, maar in dit recept zou het zorgen voor luchtigheid en zou de zure smaak tijdens het bakken verdwijnen. Het proberen waard dus.

Benodigdheden:
*350 gram bloem+zakje bakpoeder (of 350 gram zelfrijzend bakmeel)
*200 gram bruine basterdsuiker
*400 ml karnemelk
*1,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden
*snufje zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden
2. Mix bloem, suiker, koek- en speculaaskruiden, zout door elkaar met een mixer:

3. Voeg al mixend de karnemelk toe, tot het een smeuïge massa is:

4. Vet een bakblik in en leg er een stukje bakpapier in, zodat de cake na bereiding makkelijk uit de vorm te tillen is:

5. Doe het cakebeslag in de vorm

6. Bak de cake voor 15 minuten op 150 graden en daarna voor 45 minuten op 175 graden
7. Laat de cake afkoelen in aluminiumfolie, want zo blijft volgens foodgloss.nl de cake krokant van buiten en zacht van binnen.

Zo kwam de cake uit de oven:
Gelukt dus!
En de smaak? Heerlijk. Geen karnemelksmaak meer te proeven, maar wel een luchtige bite!

Geen opmerkingen: