Recept:
Ingrediënten:
Werkwijze:
Ik kneedde 300 gram bloem; 150 gram suiker; 2/3 ei; 200 gram boter met de hand door elkaar en vormde er een bal van. Deze bal wikkelde ik in vershoudfolie en legde het voor een kwartier in de koelkast:
Vervolgens sneed ik de uitgelekte perzikjes in kleine stukjes. Ik vermoedde dat er niet genoeg perzikstukjes zouden zijn, dus zette ik alvast een pot jam klaar. De originele Franse koek wordt immers met jam gemaakt.
Voilà, na 40 minuten, op 175 graden gebakken te zijn, kwam deze koek uit de oven. De uitvoering is weliswaar Franse slaggerig, maar de geur is formidabel!
En de smaak? Nou, dat was nu eigenlijk niet zo ons ding! Wanneer je van boterkoek houdt, met wat er op, dan vind je deze koek misschien ook wel lekker, maar ons kan je er niet voor wakker maken. Een keer geprobeerd en dat is leuk, maar een tweede keer zal waarschijnlijk niet meer voorkomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten