In deze derde week van december wil ik weer het weekmenu delen en een gemaakt receptje delen: volkoren soesjes gevuld met puddingcreme.
Weekmenu 14-20 december.
zondag: sperziebonen, aardappelen, witvis, roomijs als toetje
maandag: zilvervliesrijst, allerlei groente geroerbakt, kipburger+tofu, kruiden
dinsdag: aardappelen, broccoli, runder chipolataworstje
woensdag: aardappelen, worteltjes, bratwursten
donderdag: tomatensoep, bruine broodjes uit de oven
vrijdag: prei en doperwtjes, aardappeltjes, runderhamburger
zaterdag: pizza met allerlei groenten
Receptje.
Dit receptje komt uit mijn klappertje, waarin ik receptjes heb geschreven, die goed lukten in het verleden; mijn zogenaamde succesrecepten ;)
Ik maakte grote soezen van volkoren meel en vulde ze met puddingcreme.
Ik heb het recept uitgevoerd in 2/3 deel en verbaasde me over de hoeveelheid grote soezen die je daarmee nog kon maken: 10 soezen. Op de foto staan 7 soezen, op de bakplaat lagen echter nog 2 ongevulde soezen en 1 soes was al soldaat gemaakt. Niet zo groot als Bossche bollen, maar wel een stuk groter dan de kleine soesjes die we kennen.
Ik heb de soezen voor 30 minuten laten bakken en ze kwamen prima uit de oven.
De puddingcreme erin is lekker en prima. Slagroom erin is ook gewoon lekker. Je zou ze ook nog kunnen dippen in gesmolten chocola.
Een receptje dat snel gemaakt is, waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt, maar met een groots resultaat!


Geen opmerkingen:
Een reactie posten