zaterdag 28 oktober 2017

Heel Holland Bakt, dus ik ook #8 ~Perencake~

Heel Holland Bakt is weer voorbij. Jammer genoeg. De winnaar is bekend. Acht weken lang konden we genieten van de bakkunsten van de bakkers. En ook acht weken lang bakte ik mee. Met deze aflevering eindigt deze serie 'Heel Holland Bakt, dus ik ook'. Echter, ik hoop wel door te gaan met bakken, want het is zo leuk! Regelmatig zal er dus iets van een baksel of kooksel of braadsel op deze blog verschijnen.

Hier dus aflevering 8: Perencaketaartje:
1. Neem 2 eieren, 125 gram suiker (inclusief vanillesuiker), 125 gram meel, 1 tl bakpoeder, wat zout, 62 gram roomboter op kamertemperatuur, 62 ml melk, poedersuiker, invetboter en een blikje peren op siroop:
2. Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Klop de zachte roomboter hier doorheen, wederom tot een luchtige egale massa. Voeg nu meel, bakpoeder en zout toe en klop dit luchtig, tot een gladde massa. Voeg de melk al kloppend toe. Melk geeft wat stevigheid aan de cake. Het beslag is nu klaar.

3. Doe in de ingevette vorm (20 cm) de helft van het beslag. Leg hierop schijfjes uitgelekte peer uit blik. Doe hierop de andere helft van het beslag. Leg bovenop nog wat schijfjes peer:

4. Bak het perencaketaartje in een voorverwarmde oven van 165 graden (boven- en onderwarmte) voor ca. 55 minuten. Met een sat├ęprikker kan gecheckt worden of de cake gaar is: wanneer de prikker er na het insteken droog uit komt, is de cake gaar:
5. Laat de cake voor 10 minuten afkoelen en haal 'm daarna uit de vorm, zodat de cake op een rooster verder kan afkoelen:
Wanneer helemaal afgekoeld, kan er poedersuiker over de bovenzijde gestrooid worden, voor het leuke effect. Wanneer je voor het strooien sjabloontjes op de bovenzijde legt, krijg je helemaal een feestelijk effect.


Geen opmerkingen: