Zou het lekker zijn, een pindakaas-kaas-kipburger? We gaan het proberen, volgens eigen bedacht recept.
Benodigdheden (voor 2 personen):
*1 kipfilet
*kipkruiden
*Italiaanse kruiden
*koekkruiden
*2 el pindakaas
*2 el geraspte kaas
*1 ei
*paneermeel
*wat bakboter
Bereidingswijze:
1. Snij de kipfilet in de lengte door, in twee plakken.
2. Besmeer de plakken met pindakaas.
3. Bestrooi de plakken met kaasrasp en Italiaanse kruiden.
4. Vouw de plakken dubbel.
5. Kruid nu de buitenkant van de kipfilet met de kruiden.
6. Wentel de gevulde filet door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel.
7. Bak de filet aan beide zijden eerst aan en daarna op een zacht vuurtje mooi bruin (ca. 10 minuten).
En wat vonden mijn man en ik van dit stukje vlees? Echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar. In plaats van pindakaas kan je natuurlijk ook saté nemen. Sowieso wil ik in de toekomst wat meer gaan experimenteren met verschillende kipvullingen. Maar de uitkomst van dit recept hebben we met veel smaak verorberd, samen met aardappeltjes en prei een hele goede combi:
Benodigdheden (voor 2 personen):
*kipkruiden
*Italiaanse kruiden
*koekkruiden
*2 el pindakaas
*2 el geraspte kaas
*1 ei
*paneermeel
*wat bakboter
Bereidingswijze:
1. Snij de kipfilet in de lengte door, in twee plakken.
2. Besmeer de plakken met pindakaas.
3. Bestrooi de plakken met kaasrasp en Italiaanse kruiden.
4. Vouw de plakken dubbel.
5. Kruid nu de buitenkant van de kipfilet met de kruiden.
6. Wentel de gevulde filet door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel.
7. Bak de filet aan beide zijden eerst aan en daarna op een zacht vuurtje mooi bruin (ca. 10 minuten).
En wat vonden mijn man en ik van dit stukje vlees? Echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar. In plaats van pindakaas kan je natuurlijk ook saté nemen. Sowieso wil ik in de toekomst wat meer gaan experimenteren met verschillende kipvullingen. Maar de uitkomst van dit recept hebben we met veel smaak verorberd, samen met aardappeltjes en prei een hele goede combi:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten