woensdag 13 april 2016

Mijn 10 fijnste schoonmaakmiddelen

Zoals in een artikel (augustus 2015) beschreven, hebben veel schoonmaakmiddelen ons huis verlaten via de Konmari-methode. Alleen de fijnste, beste en meest werkende bleven over. 
Deze schoonmaakmiddelen vind ik het allerfijnst en worden in ons huishouden zeer veel gebruikt:
Van links naar rechts:
1. Schuurmiddel van de Lidl (werkt m.i. beter dan bekende merken zoals Cif). Je hebt weinig nodig voor goed resultaat.
2. Antikalk van de Lidl (we hebben nog nooit zo'n goed werkend product gehad en geloof me, er zijn heel veel antikalkjes uitgeprobeerd!). Zelfs hardnekkige zaken verdwijnen.
3. Ajax van de Action (de geur is prima en blijft lang hangen)
4. Dreft van de Action, Blokker of Boni (groen original werkt het beste, maar de andere 'smaakjes' doen het ook goed). Het is goed vetoplossend.
5. Dasty van de Wibra (werkt zeer goed bij hardnekkig vuil, maar kan agressief uitpakken)
6. Azijn van de supermarkt 
7. Spiritus van de Action bijv.
8. Vloeibare ossegalzeep van de Aldi (Eens in de zoveel tijd verkoopt de Aldi deze flessen. Ik gebruik het in plaats van shout voordat een kledingstuk wordt gewassen. Echt, de meest hardnekkige vlekken gaan met dit spul uit je wasgoed).
9. Pledge meubelolie van de Blokker (je meubels worden er mooi glanzend van en de glans blijft een behoorlijk lange tijd zichtbaar)
10. Pledge laminaatreiniger (Je vloer wordt er echt schoon van en behoudt behoorlijk lang een mooie glans. We gebruiken deze laminaatreiniger ook gewoon op ons parket in de huiskamer).

Geen opmerkingen: