zaterdag 16 april 2016

Ander gebruik dan waar het voor bestemd is

Gebruiken jullie bepaalde zaken in huis ook wel eens op een andere manier, dan oorspronkelijk de bedoeling is?
In ons huisgezin gebeurt dit wel. 
Hieronder zomaar 5 items, die we anders gebruiken dan de eigenlijke bedoeling is:

1. Vork: deze hebben we aan het eind omgebogen. Nu kan je heel makkelijk met deze vork prakken, ook in smalle bekers of pannetjes bijvoorbeeld. Ideaal! Het wordt veel gebruikt.

2. Houten roerlepel: deze gebruiken we ook om te roeren, maar ook om het eten niet te laten overkoken! Leg de lepel op de bovenrand van een pan met kokend voedsel er in, leg evt. het deksel daar weer op. Je voedsel kookt niet over.

3. Electrische tandenborstel: een nieuw opzetstuk wordt gewoon voor het tandenpoetsen gebruikt, maar een oud opzetstuk gebruiken we om voegen mee te schonen, of om in kleine hoekjes (van kasten, of rieten manden bijvoorbeeld) schoon te maken. Werkt ontzettend handig!

4. Sterilon: wanneer het flesje over datum is, hebben we het vaak lang niet opgebruikt. De werkzaamheid voor wondjes e.d. is dan niet meer zo te vertrouwen. We gebruiken het restant dan om met behulp van een keukenpapiertje of watten schijfje het toetsenbord van de laptop te schonen.

5. Citroensap: wordt natuurlijk gebruikt in gerechten, maar werkt ook heel goed om kalkaanslag of zetmeelaanslag uit bijvoorbeeld pannen te krijgen! Even in de pan druppelen, met een afwasborstel rond borstelen en daarna afwassen met afwassop.

Geen opmerkingen: