Benodigdheden:
125 gr. zachte boter
125 gr. bloem(+theelepel
bakpoeder) of 125 gr. Zelfrijzend bakmeel
125 gr. Suiker
Snuf zout
3 eieren
1 sinaasappel
Bereidingswijze:
1.
Was de
sinaasappel, pers ‘m uit, rasp de schil (of andersom)
2.
Mix boter+helft
van suiker+zout tot een romige massa
3.
Roer hierdoor 3
eigelen, schilrasp en de helft van het sap
4.
Mix langzaam het
meel door de massa
5.
Klop eiwitten
stijf met andere helft suiker en spatel dit door beslag (om de luchtigheid te
behouden)
6.
Bak de cake in
een voorverwarmde oven van 180 graden (boven- en onderwarmte), zo’n 50 minuten
(checken met een satéprikker of het er schoon uitkomt, dan is cake gaar)
7.
Breng ondertussen
de andere helft van het sinaasappelsap aan de kook met wat suiker (of een
opgeloste zoetje kan natuurlijk ook) en laat het 5 min. zachtjes borrelen.
8.
Laat cake en
sinaasappelsap 10 minuten afkoelen.
9.
Prik gaatjes in
de cake (met vork bijv.) en giet het sap over de bovenkant.
En daarna? Lekker smullen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten