zaterdag 12 september 2015

Recept: Kipschnitzels

Heel soms haal ik wel eens kipschnitzels bij de supermarkt. Dit voor het gemak. Maar niet voor het lekkere. Wij vinden dat het kippenvlees in deze schnitzels niet echt op kippenvlees lijkt, maar we hebben meer het idee dat het kippenvleespulp is (misschien is dit wel niet zo, maar het lijkt wel zo). Verder vinden we ze ook wel wat smaakloos (echter, smaken verschillen). 
Nu zag ik op foodgloss.nl een recept om zelf kipschnitzels te maken. Je kunt ze dan naar je eigen wens op smaak maken en je weet wat er in gaat. Daarbij zijn ze ook nog eens E-nummervrij en daar houden wij wel van. 
Ik heb eerst goed het filmpje op foodgloss bekeken en daarna ben ik zelf aan de slag gegaan. 

Benodigdheden voor 2 personen:


1 grote kipfilet 
zout, peper en kruiden
een schaal met een los geklopt groot ei
een schaal met paneermeel
wat bakboter
een snijplank en een scherp mes
een bakpan

Bereidingswijze:

1. Je kunt de kipfilet plat slaan, maar je kunt het ook in smalle plakken snijden. Dit laatste heb ik gedaan.
2. De kipfilet wordt daarna gezouten, bepeperd en gekruid.

3. De filetjes worden in het ei gewenteld.

4. De filetjes worden door het paneermeel gehaald.

5. De schnitzels worden in een bakpan met braadboter gebakken, elke kant zo'n 6 minuten.


Smaakpanel J en A vonden de schnitzels: verrassend lekker!
De schnitzels waren nog mals van binnen en lekker krokant van buiten. De structuur van het echte kippenvlees was goed te zien. We vinden ze zodanig lekker dat we in het gevolg niet anders meer willen. Een volgende keer kunnen ze wel iets korter gebakken worden. De schnitzels lagen tijdens de avondmaaltijd op een bord, naast wat aardappels en lekkere spinazie, gegarneerd met plakjes ei. Heerlijk. 



Geen opmerkingen: