woensdag 20 april 2022

Peuterkamer on a budget #1

 Ons zoontje hoopt in juli 3 jaar te worden.
Momenteel slaapt hij nog in een ledikantje en daar past hij nog prima in. Ook klimt hij er nog niet uit, maar het zal niet meer lang duren of hij groeit eruit. Tijd dus om over te gaan naar een peuterkamer. 
Nu heb je een peuterbedje voor een jaar of 3 en je kan niet echt peutermeubelsetjes krijgen, dus we hebben besloten om voor de komende 3 jaar een leuke peuterkamer te creëren met een beperkt budget. 
Wat zijn de plannen?
Als kleurschema gaan we ongeveer dit volgen: wit met groen en roodbruin:

 

 

 

 

 

 

 

In de peuterkamer willen we witte meubels. De wanden zijn al crème en dat willen we zo laten. De gordijnen zijn nu donkerblauw, maar dat vind ik eigenlijk een te harde kleur. De gordijnen wil ik gaan vervangen door mosgroene gordijnen. Als accessoires gaan we kiezen voor roodbruine rotanspulletjes en groene spulletjes en wandplaten met de tinten groen. Ook een dekbed en dekbedovertrek zullen we gaan kopen (nieuw) in een bijpassende groene kleur. 
Wat betreft de meubels zullen we via marktplaats een peuterbed met laden kopen en als kast gaan we onze kast uit de logeerkamer gebruiken, die ook wit is en alleen wat leukere handgrepen nodig heeft. 
De komende maanden zullen we alle items bij elkaar sprokkelen (marktplaats, Kwantum, kringloopwinkels) en zo de kamer t.z.t. in een dag gaan veranderen. 
Het huidige babykamermeubelset gaan we verkopen via Marktplaats. 
Ons boodschappenlijstje:
*peuterbedje (Marktplaats)
*dekbed, (kussen), dekbedovertrekken (nieuw, Kwantum oid)
*rotan vloermat (Kwantum of Action of Kringloop)
*handgrepen voor de kast (Kwantum of bijv. Gamma)
*rieten manden en leuke accessoires (kringlopen)
*wandplaten (Kringlopen, tijdschriften, Kwantum, Action)
*wat groene kunstplanten (Action)
*sierkussens (Action, Kwantum)

Bij een kringloop in onze buurt heb ik 2 roodbruine manden gekocht: 1 voor bovenop de kast straks en 1 plat dienblad wat op een omgekeerde viskorf geplaatst gaat worden, dienend als nachtkastje/tafeltje.

Geen opmerkingen: