woensdag 14 oktober 2020

Gezond eten hoeft niet duur te zijn; een week warm eten met drie personen

Gezond eten hoeft niet duur te zijn. 
In deze blogpost neem ik jullie een week lang mee met het warme eten in de avond. 
Lees maar mee wat we aten, hoe duur de maaltijd in totaal was en per persoon (2 volwassenen en 1 dreumes) en wat het totaalbedrag voor het warme eten in deze week was.

woensdag 7 oktober:
Broccoli, aardappelen, hamburger, vla en yoghurt (de dreumes at met de pot mee). Totale kosten: €3,30. Per persoon: €1,10

donderdag 8 oktober:
Ik at op mijn werk en kreeg dit eten ook van het werk; man nam een al eerder gekookte opwarmmaaltijd van nasi met kip en groenten en dreumes at dit keer een maaltijd uit een potje. Totale kosten: €1,90. Per persoon: €0,95.

vrijdag 9 oktober:
Bietjes, aardappelen, gehaktballetjes, vla en yoghurt. De dreumes at courgette met aardappelen en een gehaktballetje. Totale kosten: €3,90. Per persoon: €1,30.

zaterdag 10 oktober:
Patatjes met een kroket voor man en een frikandel voor mij en als toetje vla en yoghurt. De dreumes at een maaltijd uit een potje. Totale kosten: €2,40. Per persoon: €0,80.

zondag 11 oktober:
snijbonen, aardappelen, witvis, curry van ui, tomaat, champignon en paprika, ijs. De dreumes at met de pot mee. Totale kosten: €4,50. Per persoon: €1,50.

maandag 12 oktober:
worteltjes, aardappelen, kipfilet, vla, yoghurt. De dreumes at met de pot mee. Totale kosten: €3,00. Per persoon: €1,00.

dinsdag 13 oktober:
pompoenensoep, cadetjes met curry van gehakt en ui en als toetje vla en yoghurt. De dreumes at pompoen met aardappeltjes en ietsje gehakt erbij. Totale kosten: €4,20. Per persoon: €1,40.

De totale kosten voor de warme maaltijden in deze week waren: €24,20. Per persoon was dat ruim €8,00.
Eén maaltijd was wat minder gezond, nl. de patatjes. Bij de overige maaltijden zorgden we er (zoals gewoonlijk) voor dat wij als volwassenen minimaal 200 gram groenten binnen kregen en zoonlief 150 gram. 

Geen opmerkingen: