woensdag 24 april 2019

Recept: Sinaasappel-bavarois-taartje (6 personen)

We pakken het bloggen, na een (wederom) lange tijd blogstilte, maar weer eens op met een overheerlijk, supersimpel te maken taartje. Dit taartje maakte ik voor de Paasdagen en was te lekker om lang te bewaren. 

Wat heb je nodig:
~100 gram speculaasjes (of biscuitjes bijv.)
~50 gram boter
~200 ml vers uitgeperste sinaasappelsap (ca. 3 sinaasappels)
~4 gelatineblaadjes
~pakje met 200 ml te kloppen slagroom
~60 gram suiker
~zakje vanillesuiker
~springvormpje voor 6 personen

Hoe ga je het aanpakken?
1. Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken.
2. Vermaal de koekjes fijn (bijv. in een koffiemolen).
3. Smelt de boter, roer de fijne koek erdoor, bedek de bodem van het springvormpje met het koekmengsel, druk het stevig aan en laat afkoelen in de koelkast.
4. Pers de sinaasappels uit. 
5. Breng 100 ml. sap met 60 gram suiker aan de kook, roer hierdoor de geweekte gelatineblaadjes, roer hierdoor de overige 100 ml sap en laat het afkoelen totdat het wat lobbig (ietwat gelei-achtig is).
6. Klop ondertussen slagroom met vanillesuiker lobbig (niet te dik dus).
7. Meng slagroom en sap dooreen en giet het geheel op de taartbodem.
8. Laat het taartje nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
9. Eet smakelijk!

*Garneertips:
Toefje slagroom met een mandarijnstukje of een speculaasstukje of wat chocoladerasp.

*Variatietips:
Voeg bij sap ook het sap van een mandarijn toe, dan krijg je een nóg meer uitgesproken smaak. 
In plaats van sinaasappel kunnen natuurlijk ook andere vruchten gekozen worden of bijvoorbeeld koude koffie gebruikt worden. 


Geen opmerkingen: