woensdag 25 april 2018

Kledingwissel #1

Het komt er weer aan: de kledingwissel. Elk half jaar (van zomer naar herfst/winter en van winter naar lente/zomer) weer een hele happening. 
Meestal gebeurt in ons huis de kledingwissel op 1 dag. Zo'n dag is dan ook goed gevuld: kleren wisselen, van slaapkamer naar zolder en v.v., kasten uitsoppen van binnen en buiten, doe-weg-kleding in zakken doen en wegbrengen, extra wassen draaien en daarna nog algeheel de boel even afstoffen en zuigen. 
Dit keer wil ik het anders aan gaan pakken. Het plan is om de kledingwissel uit te smeren over een aantal dagen, beginnend op donderdag 26 april en eindigend op maandag 30 april. Zo blijft het (misschien) leuk.
Mijn bedoeling is om donderdag 26 april de kledingstukken uit de huidige slaapkamer- en werkkasten uit te zoeken, die sowieso weg gaan (naar een goed doel, of prullenbak) en waarover getwijfeld wordt (gaan in een zak, achter het schot; talen we er niet naar, dan kan het over enige tijd alsnog weg). Vrijdag 27 of zaterdag 28 april wil ik dan hetzelfde doen met de zolderkasten (waar zomerkleding hangt en ligt). Dan kunnen a.s. maandag de kasten worden uitgeruimd, geschoond en weer ingericht. 

Geen opmerkingen: