woensdag 7 december 2016

Afval scheiden (deel 4)

Het is gelukt!! We hebben 10 weken met de grijze kliko gedaan en nog was de kliko niet helemaal vol! Door het regelmatig scheiden van afval, hebben we nu 4 weken langer met de kliko gedaan dan anders. Ik ben trots. Een stimulans om door te gaan met scheiden van afval.

In de afgelopen maanden schreef ik al 3 artikeltjes over het scheiden van afval. Sinds een aantal maanden leveren we schone plastics, flacons, glas, blikken bussen etc. apart in. Papier hielden we al wat langer apart. 
Ons scheidingsstation is zeer bescheiden: een doos voor oud papier en een boodschappentas voor de rest van het te scheiden afval. 
We hebben lang niet alle afval gescheiden. Plastic bakjes van vlees of toetjes e.d. gooien we gewoon nog bij het restafval, dat is zo'n gedoe om het eerst af te wassen en daarna bij je te scheiden spullen te doen. Natuurlijk kan dit wel een volgend projectje worden.

In ieder geval hebben we elke twee weken een boodschappentas vol met te scheiden spullen en eens in de vier weken een doos vol met oud papier. Het is toch wat. 

We hopen door te gaan met deze afvalscheiding. Misschien wordt het wel een uitdaging om de 12 weken te halen, die we met de kliko kunnen doen?

Geen opmerkingen: