zaterdag 1 oktober 2016

Aardappelsoep voor twee

Benodigdheden (voor 2 borden):
*2 grote aardappelen (geschild, gewassen en in blokjes gesneden)
*250 ml. bouillon (kip, rund of groente, alles kan, deze keer gebruikte ik tuinkruidenbouillon)
*1 el. olie
*1 ui, gesnipperd
*1/2 tl. knoflookpoeder
*1/2 el. kerriepoeder
*1/2 el. rozemarijn, gedroogd
*1/4 tl. chilipoeder
*1/2 el. tijm
*1/2 tl. nootmuskaat
*paar stukjes droge worst
*zout en peper

Bereidingswijze:
1. Fruit de ui voor een paar minuten in wat olie.
2. Voeg kruiden en specerijen toe en verwarm het geheel voor 1 minuut.
3. Voeg de worst toe en bak het een minuutje mee.
4. Voeg de aardappelstukjes toe en bak ze voor een minuutje mee.
4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat daarna het soepje voor een kwartiertje pruttelen op een laag vuurtje.
5. Maak de soep met een staafmixer egaal.
6. Voila, een heerlijk aardappelsoepje!

Geen opmerkingen: