Wat vind ik bakken de laatste tijd een leuke tijdsbesteding! Deze keer heb ik pindakaaskoekjes gebakken. Ze smaken heerlijk en ze zijn zeer simpel om te maken. Daar houd ik van.
Benodigdheden (voor ca. 15 stuks):
58 gram boter
75 gram kristalsuiker+lichtbruine basterdsuiker (50/50)
1 klein ei
63 gram pindakaas met stukjes noot
75 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
poedersuiker
Werkwijze:
1. Mix boter en suiker glad
2. Mix het ei mee, tot het is opgenomen
3. Mix pindakaas goed er door
4. Mix zout en bakmeel beetje bij beetje door de massa
5. Laat deeg afgedekt 2 uur in de koelkast staan
6. Verwarm oven voor op 180 graden
7. Rol balletjes ter grootte van een klein gehaktballetje en rol het door de poedersuiker, waarna ze op een bakplaat gelegd kunnen worden
8. Druk de bolletjes met een vork platter
9. Bak de koekjes voor 10 minuten (ze zien lichtbruinig) en laat daarna afkoelen
Benodigdheden (voor ca. 15 stuks):
58 gram boter
75 gram kristalsuiker+lichtbruine basterdsuiker (50/50)
1 klein ei
63 gram pindakaas met stukjes noot
75 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
poedersuiker
Werkwijze:
1. Mix boter en suiker glad
2. Mix het ei mee, tot het is opgenomen
3. Mix pindakaas goed er door
4. Mix zout en bakmeel beetje bij beetje door de massa
5. Laat deeg afgedekt 2 uur in de koelkast staan
6. Verwarm oven voor op 180 graden
7. Rol balletjes ter grootte van een klein gehaktballetje en rol het door de poedersuiker, waarna ze op een bakplaat gelegd kunnen worden
8. Druk de bolletjes met een vork platter
9. Bak de koekjes voor 10 minuten (ze zien lichtbruinig) en laat daarna afkoelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten