woensdag 21 oktober 2015

Gevarieerd avondeten

Hoe gevarieerd eten wij eigenlijk tijdens ons avondeten? 
We eten een keer per week rijst, met soepgroenten en kipfilet. 
Op zaterdag eten we of macaroni/spaghetti met soepgroenten en gehakt of pannenkoeken of patat met een snackie. 
Wanneer we visite krijgen of op visite gaan eten we vaak soep met warme broodjes. 
Voor de rest eten we aardappelen met groenten en een stukje vlees (en dit is toch minimaal 4 keer per week).

Welke groenten komen geregeld bij ons op tafel?
Oranje:
*waspeen
*winterwortel (hutspot)
Groen:
*broccoli
*snijbonen
*sperziebonen
*sugar snaps
*haricots verts
*andijvie
*spinazie
Rood
*bieten
*rode kool
*Paprika/tomaat voor bij of in de maaltijd
Wit
*spitskool
*prei
*witlof
*zuurkool
*ui voor bij of in de maaltijd

We proberen zoveel mogelijk met de kleur groente te variëren, want elke kleur heeft zo weer z'n eigen aardigheden. 
Heel soms eten we bruine bonen (klaargemaakt als chili con carne).
Zelf eet ik heel soms witte bonen in tomatensaus en doperwtjes.

Als vlees eten we iets minder gevarieerd:
*kipfilet (en dat eten we dan als gebakken stukjes of als kipsaté of als kipburger). Dit alles zelf klaargemaakt.
*rundergehakt
*hamburger (vers)/boomstam (soms)/rundervink/saucijsworstje
*runderrookworst
*snacks bij de patat

Wanneer je bovenstaande zo leest, dan blijkt maar weer hoe goed we het eigenlijk allemaal hebben. We hebben overvloed, keuze in eten, we kunnen beslissingen nemen omtrent voedsel. We mogen dat wel steeds meer en meer waarderen en er dankbaar voor zijn.

Geen opmerkingen: