zaterdag 12 mei 2018

Recept: Mandarijnentaartje

Een simpel taartje, eenvoudig te maken, maar o zo lekker! Een mandarijnentaartje. 

Wat heb je nodig?
*blikje mandarijnen op halfzoet sap
*150 gr. bloem
*1 tl bakpoeder
*1 ei
*100 gram boter (koud en in kleine stukjes)
*50 gram suiker
*iets paneermeel
*1 zakje vanillesuiker
*2 gelatine blaadjes
*kleine springvorm (18 cm) met bakpapier en ingevet

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
2. Doe bloem, suiker, boter, bakpoeder, ei bij elkaar in een kom (let op: alles moet koud zijn) en kneed het met de handen tot een samenhangend deeg.
3. Doe 2/3 van het deeg in de springvorm, verspreidend over de bodem en daarbij een opstaande rand makend.
4. Strooi iets paneermeel over de bodem en leg daarop de uitgelekte mandarijntjes.
5. Verbrokkel het overig 1/3 deeg over de bovenkant.
6. Bak de taart voor 37 minuten in de oven.

Optioneel: 'spiegel' bovenop het taartje
7. Breng de helft van het mandarijnensap aan de kook met het zakje vanillesuiker en haal daarna het pannetje van het vuur.
8. Los de geweekte gelatineblaadjes hierin op en roer de andere helft van het sap hierdoor.
9. Laat het afkoelen (kan een poosje duren) totdat het mengsel hangig is (ietwat lobbig, maar nog wel te gieten).
10. Giet het bovenop het taartje en laat het geheel afkoelen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: