zaterdag 7 april 2018

Gezond koken in een handomdraai #2 ~Volkoren macaroni en tomatensoep~ (20 min)

1. Bereid eerst de tomatensoep (2 personen)
**Benodigdheden:
-1 grote tomaat en 6 kleintjes
-1 uitje
-250 ml water en 1 maggiblokje
-1 tl kerriepoeder+1/2 tl kurkuma+1 tl karwij+1 tl rozemarijn+snufje knoflookpoeder+snufje zwarte peper+snufje nootmuskaat
-pan, staafmixer, wat olie

**Bereidingswijze (10 minuten)
a. Was en snij de tomaten in blokjes en snij daarbij de ui
b. Fruit ui en tomaat even in de olie
c. Voeg alle kruiden/specerijen erbij en roer even door
d. Voeg water en bouillonblokje erbij, breng aan de kook en laat het ca. 7 minuten doorkoken (laag vuurtje)
e. Pureer met de staafmixer.
**Tijdens het koken van de tomatensoep, kunnen de ingrediƫnten voor de macaroni worden klaargezet en gesneden.

2. Macaroni (2 personen)
**Benodigdheden:
-2 kopjes volkoren macaroni
-1 grote ui
-2 voorgebakken gehaktballetjes (hadden we nog in de vriezer)
-zakje soepgroenten (300 gram)
-blikje tomatenpuree
-half zakje macaronikruidenmix
-half kopje water en water voor macaroni
-wokpan, kookpan, wat olie

**Bereidingswijze:
a. Breng genoeg water aan de kook en voeg de macaroni toe. Laat het 8 minuten koken.
b. Ondertussen: snij en fruit de ui/snij en voeg het gehakt toe/voeg de soepgroenten toe en laat een paar minuten zachtjes garen
c. voeg blikje tomatenpuree toe en roer alles goed door
d. voeg half kopje water en half zakje kruidenmix toe en laat nog een minuutje zachtjes doorkoken
e. Giet de macaroni af en doe het bij de wokpan in. Roer het geheel even door.

Dit is de maaltijd, bereid in 20 minuten, gezond en lekker:

Geen opmerkingen: