zaterdag 14 oktober 2017

Heel Holland Bakt, dus ik ook #6 ~Anijskoekjes~

Een koekje bij de koffie. Of een koekje bij de thee. Het kan allemaal. Deze koekjes, met anijspoeder, zijn heerlijk. Ik maakte 8 koekjes. En dat in een handomdraai.

Benodigdheden (voor 8 koekjes):
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 el basterdsuiker, 1/2 el vanillesuiker, 1/2 el suiker
- 1/2 tl anijspoeder
- snufje kerriepoeder
- 62,5 gram bloem

Bereidingswijze:
1. Mix de boter met de suikers tot een romige massa.
2. Roer bloem en anijspoeder door de romige massa.
3. Maak een deegbal:
4. Haal uit de bal zoveel balletjes als dat je koekjes wilt en leg deze op een bakplaat:
5. Druk de balletjes iets plat:
6. Bakken maar! In een voorverwarmde oven van 200 graden voor 13 minuten.
7. En na het afkoelen:
8. Eten maar! Mjammie!

Geen opmerkingen: