zaterdag 7 oktober 2017

Heel Holland Bakt, dus ik ook #5 ~Ananastaartjes (2 soorten)~

De recepten voor de kleine en lekkere taartjes, haalde ik uit deze boeken: 
 

Voor het kruimeltaartje gebruikte ik de volgende zaken:
- klein springvormpje (18 cm) en wat bakpapier
- 8 schijven ananas uit blik, in stukjes (ik gebruikte ananas i.p.v. abrikoos)
- 100 gram koude boter
- 1 ei
- 50 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram bloem en 1/2 tl bakpoeder en 25 gram maizena
- wat paneermeel
Zo wordt het taartje gemaakt:
*Snijd de boter in stukjes en doe ze met ei, suiker en vanillesuiker in een kom. Meng meel, maizena en bakpoeder en doe dit ook in de kom
*Kneed met je handen het geheel tot een deegje.
*Doe 2/3 deel in de vorm en zorg ook voor een opstaand randje.
*Bedek de bodem met wat paneermeel, doe hierop de stukjes ananas en leg de overige 1/3 deel deeg in brokjes op het taartje.
*Bak de taart in 37 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Voor de mini-ananasschijf taartjes gebruikte ik de volgende zaken:
-2 kleine springvormpjes (12 cm) en een brownieblik met bakpapier
- 50 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- 25 gram bloem
- 25 gram kokosrasp
- 1/4 tl bakpoeder
- 3 schijven ananas (uit blik)
- 1/2 el maizena
- 62 ml ananassap uit blik
Zo worden de taartjes gemaakt:
* Mix boter en suiker romig. Roer daarna het ei, bloem, kokos en bakpoeder erdoor.
* Roer de maizena glad met een eetlepel koude ananassap.
* breng de rest van de sap aan de kook, doe hierbij de maizena en laat het ca 1 minuut zacht borrelen.
* Leg de twee vormpjes (zonder bodem) in het brownieblik en bedek de bodempjes met het maizenamengsel.
* Leg hierop de ananasschijfjes, in halve ringen
* Verdeel hierop het deeg
* Bak de taartjes af in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 37 minuten
* Na het afkoelen, moeten de taartjes omgedraaid worden

Ik heb beide taartjes tegelijkertijd in de oven gebakken. En dat ging prima. 
En de smaak? Die was echt heerlijk. Beide taartjes smaakten ook weer verschillend en een keuze te maken tussen de twee was moeilijk...

Geen opmerkingen: