zaterdag 22 april 2017

Geproefd: Winterthee van de Aldi

De lente is in volle gang en daarom kan er blijkbaar geen Winterthee meer gedronken worden. Tenminste, de Winterthee van de Aldi lag in de voordeelbakken. Meegenomen, want ik houd van kruidige theetjes en mij maakt het niet uit of ik nu wintertheetjes in de lente, zomer, herfst of winter drink.
In het doosje zitten 4 smaken: speculaas, vanille-orange, peer-karamel en winterkruiden.

De ingrediƫnten:

Elke smaak in z'n eigen kleur zakje:
Nu gaan we de 4 smaakjes proberen. Ik doe het in volgorde van mooiste kleur zakje naar minst mooiste kleur zakje :)
De eerste smaak 'winterkruiden' ruikt heerlijk kruidig: naar kaneel en het lijkt wel ook naar koek- en speculaaskruiden.
Een bakje thee, met veel suiker. De smaak was voortreffelijk. Kruidig.
De tweede smaak 'Speculaas' ruikt net zo kruidig als de eerste smaak en naar mijn idee ook naar dezelfde kruiden als de eerste smaak.
De smaak was prima, maar ik proefde weinig verschil met de 'winterkruiden'.
De derde smaak 'Peer-Karamel' ruikt ook lekker, maar wederom naar dezelfde kruiden als de 'Winterkruiden'. 
De smaak is lekker. Ik proef echter geen peer of karamel, wel koek- en speculaaskruiden....
De vierde smaak 'Vanille-Orange' trekt mij het minste aan, omdat ik niet zo weg ben van sinaasappelenthee. De geur is weer kruidig a la smaak 'Winterkruiden'. 
Je proeft ietwat orange, maar overheersend is toch het kruidige van koek- en speculaaskruiden.
Conclusie: op de oranje zakjes na, vind ik de overige smaken lekker. Ik heb wel het idee dat de koek- en speculaaskruiden in het hele doosje en bij alle zakjes hun geur- en smaaksporen hebben nagelaten, want elke smaak proeft en ruikt hier wel na. Echt specifiek onderscheid in de smaken en geuren kan ik niet terug vinden. Voor mij: geen probleem. Voor mensen die echt willen kiezen wellicht wel. 

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hmmmm...heb deze ook uitgeprobeerd! Inderdaad heerlijk. Vooral de peer-karamel! Alleen niet zo makkelijk veekrijgbaar smaakje helaas. Net de laatste theezakje gebruikt en aangezien t een winterthee(doosje) is ben ik benieuwd of ze t nog hebben. Ben alleen vergeten hoeveel t kostte. Weet u t nog?

Dorethee zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.