zaterdag 26 november 2016

Anti-abortuscolumn van dr. Vincent Stolk

Niet vaak gebeurt het dat ik op mijn blog reageer op onderwerpen uit de media. Nu wil ik het wel doen. 

Onlangs verscheen in het universiteitsblad een column van dr. Vincent Stolk, medewerker aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. In zijn column stelt hij abortus gelijk aan moord. Vanuit de media blijkt dat er ontzettend veel ophef over zijn column gekomen is. 
Ik heb zijn column gelezen en raad het een ieder aan dit ook te doen. Ik kan het (op de vergelijking met de Holocaust na) alleen maar van harte met hem eens zijn: 'Abortus is moord'. 

Waarom is abortus moord?
1. Iedereen weet dat vanaf de conceptie er leven is (zoals dr. Vincent Stolk ook verwoordt in zijn column).
2. De Dikke van Dale zegt:
moord=het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven
doden=van het leven beroven 

Bovenstaande lijkt me zo helder en duidelijk. Voor mensen die nog meer zichtbare duidelijkheid willen: tik eens bij Google in: 'foetus 23 weken'. Wat zie je? Precies, een volwaardig minimensje, met armen, benen, handjes, teentjes, kortom: alles. Dit minimensje mag volgens de Nederlandse wet gedood, vermoord worden. Het is leven en bij een abortus wordt het van het leven, opzettelijk en met voorbedachten rade, beroofd = moord = doden.

Tik eens bij Google in: 'foetus 12 weken'. Wat zie je? Precies, een minimensje zo mooi in ontwikkeling, met armpjes, beentjes, teentjes, vingertjes. Volgens de wet kan dit prima verwijderd worden = moord = doden!

Mensen die uit ondervinding echo's hebben meegemaakt van hun ongeboren kindje, weten als geen ander dat het leven is! Al vanaf 7 à 8 weken met een zichtbaar kloppend hartje = leven! 

Ik zou zo graag willen dat we in Nederland deze moordpraktijken eens danig onder de loep zouden nemen, ongeacht of je nu wel of niet gelovig bent! De site https://dehardecijfers.wordpress.com/2014/01/29/aantal-abortussen-in-nederland-per-jaar/ heeft het zo al over meer dan 30.000 abortussen in 2014 (geregistreerd)! 
Laten we hierover eens een maatschappelijk, sociaal en moreel debat hebben, in plaats van bijvoorbeeld te debatteren over de vraag of een Zwarte Piet wel of geen donkere geschminkt gezicht mag hebben. 
En dan is het goed om in zo'n debat de uitkomsten van onderzoeken mee te nemen, waaruit blijkt dat een groot deel van de vrouwen die abortus hebben laten plegen, kampen en blijven kampen met schuldgevoelens. En terecht, we weten dat het moord is. Daarvan overtuigt het geweten.

Ik heb het nu niet over situaties waarin het leven van de moeder in gevaar is en een keuze móet gemaakt worden tussen het ongeboren leven of het leven van de moeder. Daarover vallen, mijns inziens, andere dingen te zeggen.

Geen opmerkingen: