zaterdag 12 maart 2016

Smoothie van rode biet, banaan, appel, kiwi en druif


In de koelkast bevond zich nog een klein gekookt rood bietje. Heel soms eten we rode bieten. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van bietjes, maar in een stamppot verwerkt, is het best te doen en rode bieten zijn natuurlijk ontzettend gezond. 
Een klein rood bietje, dat over was, wachtte nog op consumering. Het idee: dit kleine rode bietje verwerken in een smoothie!
Voor de smoothie werden de volgende ingrediënten in stukjes gesneden:

1 kleine gekookte koude rode biet
1 kleine elstarappel
1 kiwi (geschild)
1/2 banaan
een paar druiven
De stukjes werden in een maatbeker gedaan en met de staafmixer fijn gemixt. Het resultaat was nog wat aan de dikke kant. 
Een scheut koud water maakte het tot een drinkbaar geheel:
En de smaak? Best lekker. Je proeft de vitaminen en goede stoffen:) En door de vrij overheersende smaak van banaan, viel de smaak van rode biet wat weg. En dat was zeker niet erg. De hoeveelheid was genoeg voor 2 glazen.

Geen opmerkingen: