woensdag 23 maart 2016

Recept: verse Tomatensoep

Hierbij een recept van een simpel te bereiden vers Tomatensoepje:

Benodigdheden:
*500 gram tomaten
*500 ml. bouillon (van bijv. een runderbouillonblokje)
*2 el. zonnebloemolie
*1 grote ui, gesnipperd
*1 tl. knoflookpoeder
*1/2 el. paprikapoeder
*1 el. gedroogde rozemarijn
*1/4 tl. chilipoeder
*1 tl. nootmuskaat
*1 tl. komijnzaad
*zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Maak met een mes een kruisje in de tomaten en leg de tomaten voor minimaal 10 seconden in kokend water. Laat ze daarna schrikken in ijskoud water. Pel nu de tomaten en snij ze in blokjes. 
Voor pellen van tomaten, kijk bijvoorbeeld op www.foodictive.nl/tips-en-trucs/hoe-pel-je-een-tomaat
2. Fruit het uitje gedurende 4 minuten in de olie.
3. Voeg nu alle kruiden en specerijen toe (behalve zout en peper) en fruit het gedurende 1 minuut mee.
4. Voeg de blokjes tomaat toe en roer het voor 1 minuut mee.
5. Giet nu de bouillon in de pan, zodat de tomaten e.d. onder staan, breng het geheel aan de kook en laat het gedurende ongeveer 10 minuten doorkoken.
6. Pureer het geheel.
7. Voeg evt. zout/peper toe en laat het soepje nog even een minuutje doorkoken.
8. Garneer het soepje evt. met een scheutje koffiemelk, een toefje slagroom of wat geraspte kaas.

Geen opmerkingen: