zaterdag 27 februari 2016

Schoonmaken met (4)..............De slaapkamers

Het vierde artikel in de serie Schoonmaken met.... In deze artikelenserie noem ik de schoonmaakhandelingen voor een ruimte, van boven naar beneden gezien en wat ik daarbij gebruik aan spullen.

Onze slaapkamers worden zo schoon:
1. De plafonds worden schoon met een plumeau (Action)
2. De wanden worden schoon met een plumeau (Action) en eventueel een mild sopje met Ajax-schoonmaakmiddel (Action)
3. De ramen worden schoon met warm water, spiritusscheutje, spons, zeemlap, trekker en een katoenen theedoek
4. De overgordijnen worden jaarlijks een keer gewassen in de wasmachine (koud, nat ophangen, strijken)
5. De meubels worden schoon met een microvezel stofhandschoen en eens in de zoveel tijd met een klamme doek of een meubelwasdoekje of door het inwrijven met meubel-Pledge
6. Het beddengoed wordt schoon door (2-)wekelijks gewassen te worden (slopen op 60 graden, dekbedovertrek op 40 graden, witte onderlakens op 60 graden).
7. De matrassen worden schoon door ze regelmatig met bakingsoda te bestrooien (uren laten liggen en daarna opzuigen), terwijl de tijken een aantal keren per jaar worden gewassen op 60 graden. De matrassen worden tevens regelmatig gekeerd en soms gelucht.
8. De kledingkasten worden twee keer per jaar van binnen uitgesopt. Dit gebeurt tijdens de kledingwisselingen (herfst en lente)
9. De vloer wordt schoon door de stofzuiger en door een natte dweilbeurt met warm water. Soms wordt hieraan laminaatreiniger (Action of Pledge (Blokker)) toegevoegd.
10. Snuisterijen, lampen, spiegels, etc. worden schoon door een droge of klamme microvezeldoek (evt. met iets Ajax, Action) of met een zeem.

Benodigdheden:
plumeau, Ajax, laminaatreiniger, stofzuiger, microvezelhandschoen, microvezeldoeken, katoenen theedoek, spons, trekker, zeem, baking-soda, wasmachine.

Geen opmerkingen: