zaterdag 9 januari 2016

Recept: sinaasappelcake (klein formaat)

Hierbij een recept voor een sinaasappelcake, die werkelijk lekker en smaakvol smeuïg is. Je hebt maar weinig nodig en een kind kan de bakwas doen. Het kan bijna niet mis gaan en dat vind ik persoonlijk wel prettig...

Benodigdheden:
125 gr. zachte boter
125 gr. bloem(+theelepel bakpoeder) of 125 gr. Zelfrijzend bakmeel
125 gr. Suiker
Snuf zout
3 eieren
1 sinaasappel

Bereidingswijze:
1.    Was de sinaasappel, pers ‘m uit, rasp de schil (of andersom)
2.    Mix boter+helft van suiker+zout tot een romige massa
3.    Roer hierdoor 3 eigelen, schilrasp en de helft van het sap
4.    Mix langzaam het meel door de massa
5.    Klop eiwitten stijf met andere helft suiker en spatel dit door beslag (om de luchtigheid te behouden)
6.    Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180 graden (boven- en onderwarmte), zo’n 50 minuten (checken met een satéprikker of het er schoon uitkomt, dan is cake gaar)
7.    Breng ondertussen de andere helft van het sinaasappelsap aan de kook met wat suiker (of een opgeloste zoetje kan natuurlijk ook) en laat het 5 min. zachtjes borrelen.
8.    Laat cake en sinaasappelsap 10 minuten afkoelen.
9.    Prik gaatjes in de cake (met vork bijv.) en giet het sap over de bovenkant.


En daarna? Lekker smullen!

Geen opmerkingen: