zaterdag 5 december 2015

Pompoenensoep (pittig)


Benodigdheden (voor 4 borden):
*600 gr. pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
*500 ml. bouillon (kip, rund of groente, alles kan)
*2 el. olie
*1 ui, gesnipperd
*1 tl. knoflookpoeder
*1 el. kerriepoeder
*1 el. rozemarijn, gedroogd
*1/2 tl. chilipoeder
*1 tl. komijnzaad
*1 tl. nootmuskaat
*zout en peper
*optioneel: wat slagroom en geraspte kaas voor de garnering

Bereidingswijze:
1. Verhit de olie en fruit hierin de ui, circa 4 minuten.
2. Voeg knoflookpoeder, kerriepoeder, rozemarijn, chilipoeder, komijnzaad en nootmuskaat toe en fruit het 1 minuut mee.
3. Voeg nu de pompoenblokjes erbij en bak het geheel nog een minuut.
4. Giet nu de bouillon erbij en breng het aan de kook.
5. Laat het geheel nu circa 20 minuten koken, op een laag pitje, met deksel op de pan.
6. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
7. Breng de soep op smaak met zout en peper.
8. Schep de soep in een kom, spuit een toefje slagroom erop en maak het af met een dotje geraspte kaas.
9. Eet smakelijk!
  

Geen opmerkingen: