zaterdag 15 augustus 2015

Recept: Monchoutaart






Van een kennis kregen we een recept voor een 'Monchoutaart'. We hadden deze taart gegeten bij de kennis en daar was de taart overheerlijk. Nu kan die kennis ook geweldig goed koken, bakken, braden etc. Nu aan ons de beurt om de taart te maken en te proeven. 

Je hebt nodig:
100 gram boter
1 pak bastognekoeken
1/4 pak volkoren biscuit
4 lepels limonadesiroop
2 lepels schenkstroop
250 ml. slagroom
250 gr. roomkaas
2 zakjes vanillesuiker
2 lepels vruchtenjam
1 blik kersenvlaaivulling
1 springvorm met bakpapier




De taart wordt als volgt gemaakt:

1. Verkruimel de koekjes. 
(Ik gebruik hiervoor altijd een klein keukenmachinetje, ooit eens gekregen van een kennis, ideaal voor dit soort klusjes).






2. Smelt de boter en roer de koekkruimels er doorheen. Voeg aan het mengsel de siroop toe en roer dooreen.
3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van een springvorm en druk het met een natte bolle lepelkant aan.
4. Doe hierover wat stroopslierten.



(Nu zet ik de vorm altijd voor een 10 minuten in de koelkast)
4. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer daarna de roomkaas en de jam er doorheen
5. Giet dit mengsel in de springvorm.



6. Laat de taart nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
(Ik zet de taart dan onderin de koelkast, want daar is het het koudst (warme lucht stijgt naar boven)).
7. Maak de taart af met een laagje vlaaienvulling en garneer met een toefje slagroom.

Onze proefsessie: 
We vonden de taart echt lekker. Een goede bodem, niet te kruimelig, maar ook niet te stevig; een lekkere vulling met genoeg smaak en natuurlijk de vlaaivulling van HAK die we altijd prima vinden. 

Geen opmerkingen: