zaterdag 11 april 2015

Uiensoepje

Wat hebben we gesmuld van dit lekkere uiensoepje. Het recept kwam uit een klein boekje met allerlei soepjes (Kringloopvondstje). 





Ik heb het recept enigszins gewijzigd. Hieronder de ingrediënten en de bereidingswijze (voor 2 personen):


De digitale maatlepel komt bij de Action vandaan en hij werkt nog
nauwkeurig ook! 

- 1 maggiblokje (rundvlees) voor een halve liter bouillon
- 2/3 eetlepel bloem
- 1 ui
- wat roomboter
- half theelepeltje dille
- 1 laurierblad
- wat croutons
- wat geraspte kaas

1. Maak eerst de bouillon klaar
2. Snij de ui in kleine stukjes en fruit de uitjes in de roomboter goudbruin



3. voeg de bloem erbij en roer dit ongeveer 2 minuten, totdat de bloem gaar is




4. Voeg hierna de bouillon toe en breng het aan de kook
5. Voeg een laurierblad en de dille toe en laat het geheel 15 minuten op een zeer laag vuurtje zachtjes koken



6. Vul een kommetje met de soep, doe er een handje croutons in en strooi er wat geraspte kaas overheen



7. Geniet er van!

(De mening van mijn man (hij is mijn persoonlijke smaakpanel): lekker en een tenminste niet zo'n waterig soepje...)

2 opmerkingen:

Nicole orriëns zei

Lang leve de kringloop! De soep ziet er lekker uit zeg!

Huisvlijt

Ar zei

Dank! Ook al ben ik echt geen kookwonder, dit soepje smaakte overheerlijk! Voor herhaling vatbaar dus.