dinsdag 28 april 2015

Koningsdag 2015

Onze vlag hangt er wat verwaaid bij, maar vrolijk staat het wel!
In onze eigen woonplaats waren op Koningsdag allerlei festiviteiten te doen, maar omdat alles was omlijst met keiharde muziek, waar we zeker geen fan van zijn, hebben we een dorpje in de buurt bezocht, waar ze nog heerlijke ouderwetse festiviteiten organiseren, zoals tonnetje steken, kerktoren beklimmen, kleedjesmarkt, sjeeskeuring, schaken, ringsteken, etc. Hieronder een paar foto's van enkele sjeesjes die meededen met ringsteken, maar ook dongen naar de prijs voor de mooiste versiering.
Persoonlijk vind ik het echt jammer dat tegenwoordig, lijkt het wel, zo'n beetje alles omlijst, onderstreept en overwoekerd moet worden door keiharde muziek, waarbij je nauwelijks met een ander kunt praten, omdat je gewoonweg je niet verstaanbaar kunt maken. Wanneer je hierover nadenkt, is het toch wel heel vreemd. Lang niet iedereen houdt, om welke reden dan ook, van dreunende muziek, maar het lijkt wel de enige muziek die mensen kunnen bedenken om te laten horen en om gezelligheid op festiviteiten te bewerken. Niet alleen op zulke dagen, maar ook in winkels etc. (ook al gaat het daar natuurlijk niet zo hard). Ze zouden veel meer rekening moeten houden met de verschillende smaken van mensen (is dit niet bijna een vorm van discriminatie?...). Ik besef ook dat dit niet mogelijk is, dus dan is misschien de beste oplossing: geen muziek! Gewoon gezellig met elkaar babbelen etc. Waarom kan dat tegenwoordig niet meer? Kunnen we niet meer tegen stilte? En kunnen we de stilten niet meer zelf opvullen met onszelf?

Maar goed, mijn man en ik hebben een gezellige Koningsdag gehad, onder het genot van een heerlijk bakje kibbeling en een lekker ijsje:) We hebben ook nog een antiekverzamelaar bezocht. En dit alles, zonder muziekomlijsting, maar gewoon met ons eigen gezellig gekeuvel omlijst.

Geen opmerkingen: