dinsdag 14 april 2015

Fietstochtje van Muiderberg, via Muiden, richting A'dam

Tweede Paasdag hebben mijn man en ik in de loop van de middag een heerlijke fietstocht gemaakt. We parkeerden de auto in een Muiderbergs straatje en koppelden de fietsen af. Daarna fietsten we door de polder, langs het water, over de dijk naar Muiden:
In Muiden pauzeerden we even met zicht op het Muiderslot en De Groene Draeck (zeiljacht van de koninklijke familie, deze ligt op de foto achter Hollandsch Roem): 


De gebakjes die we meekregen van onze (schoon)moeder waren tijdens
het fietsen een beetje gehusseld, maar dat mocht de smaak niet drukken!

Vervolgens reden we richting Amsterdam, waar we regelmatig plaats moesten maken voor grazende schapen en hun lammetjes. Ook zagen we items van de Hollandse Waterlinie en zagen we Pampus in de verte liggen:Zoals bij veel van mijn foto's is ook op deze foto de horizonlijn weer
behoorlijk scheef. Echt een opletter voor me om te proberen de horizon
recht op de foto te krijgen.Onder de rook van Amsterdam keerden we weer op onze fietsschreden terug en aanvaarden we genietend de terugweg via Muiden naar Muiderberg:
Dit dijkwachtershuis staat trouwens te koop: ruim 8 ton...

Het was toch echt een heerlijk weertje om te fietsen en we konden al fietsend genieten van de natuur die op het punt staat om het nieuwe leven te geven:In totaal hebben we zo'n 20 kilometer gefietst en dat is voor ons al heel wat :)! En dat ook nog op ons gemakje... Dat vinden wij nu ontspanning...

Geen opmerkingen: