dinsdag 10 februari 2015

Wat moet ik geven?

Iedereen krijgt hiermee wel eens te maken: je hoopt binnenkort jarig te worden, maar je weet niets te vragen; je bent net jarig geweest en ineens weet je allerlei dingen die je had willen krijgen. Of, iemand in je familiekring/kennissenkring hoopt jarig te zijn en je hebt geen inspiratie voor een verrassend cadeau. 
Wij hebben in ons huishouden hiervoor een klein, doch simpel systeempje bedacht. In onze keukenla bewaren we een klein notitieboekje, dat door middel van tabblaadjes in drieën is opgedeeld. 
In het eerste deel noteren we in de loop van het jaar cadeau-ideetjes voor onze beide ouders. Dit kunnen ideeën zijn die we en passant tegenkomen of zien, maar het kunnen ook ideetjes zijn die onze ouders terloops eens laten vallen. zo van: dat zou ik nog weleens willen hebben, of: dat lijkt me wel leuk. 
In het tweede deel noteren we ideetjes voor mijn man en in het derde deel voor mezelf. 
Komt er weer een verjaardag aan, dan bladeren we door dit boekje en meestal hebben we dan keuze te over! Hebben we iets gekocht, dan komt er een dikke krul doorheen.Het is niet het meest nette boekje qua handschrift, maar goed, voor ons werkt het. 

Hoe doen jullie dat met het bedenken van cadeau-ideeën?

Geen opmerkingen: