zaterdag 21 februari 2015

Knutselen met meisjes

Op de school waar ik werkzaam mag zijn, krijgen de jongens handvaardigheid en de meisjes handwerken (jazeker: haken, breien etc!). 
Echter, tussen de Kerstvakantie en Voorjaarsvakantie krijgen de jongens handwerken (knikkerzak borduren, boekenlegger maken, etc.) en de meisjes handvaardigheid. De meisjes hebben onder andere deze leuke doosjes gemaakt:Papiertjes, strikjes en roosjes komen van de Action. Het is erg makkelijk zulke doosjes te maken. Ze leren bij dit projectje te meten en te rillen. Verschillende meisjes hadden tijdens het maken hiervan al een bestemming voor de doosjes bedacht: sieraden, haarspeldjes, memobriefjes, gummetjes, kortom: gezellige doosjes voor echte meisjesdingetjes.

Trouwens, we noemen handvaardigheid dat werk waarbij papier, klei, hout etc. aan de orde komt. We noemen handwerken dat werk, waarbij met draad, touw en stof wordt gewerkt. Dan hebben we ook nog het woord: handenarbeid. Wanneer je over deze drie woorden nadenkt, kan je ze eigenlijk toch voor al het knutselwerk gebruiken?

Geen opmerkingen: